Milieuvriendelijk verwarmen doet u met een speksteenkachel.

Door te verwarmen met een speksteenkachel levert u een positieve bijdrage tot het broeikaseffect. Een speksteenkachel garandeert een verbranding die uitermate zuiver is.

De hoge temperaturen die in de vuurhaard bereikt worden, zorgen voor een zo volledig mogelijke verbranding van het hout. Dat houdt in dat de haard zo goed als geen zwavel- en koolmonoxide produceert. Een aardig bewijs hiervan kan u zelf gemakkelijk opmerken. Uit de schoorsteen ziet u nauwelijks rook ontsnappen. Dat is een goed teken. Rook kan u namelijk beschouwen als onverbrand hout. De afwezigheid van rook is een duidelijk bewijs van een complete en zuivere verbranding.

De speksteenkachels van NunnaUuni leveren geen bijdrage tot het broeikaseffect. Het Gouden Vuur verbrandingssysteem garandeert namelijk de volledige verbranding, waardoor niet méér koolstofdioxide (CO2) vrijkomt dan wanneer men het hout in het bos zou laten verrotten.
Hier eindigt het milieuvriendelijke karakter van speksteenkachels echter niet. De ontginning van de MammuttiSteen zelf in Finland is ook volledig ecologisch verantwoord. Zowel bij het delven als bij het bewerken van de natuursteen komen geen sterk verontreinigende processen aan te pas.

Een speksteenkachel is een investering voor het leven en dit niet alleen omwille van zijn degelijke constructie. De meeste voorraden van fossiele brandstoffen zullen in de loop van deze eeuw uitgeput geraken: petroleum in 2045, steenkool in 2070, uranium in 2075 en aardgas in 2085. Hout echter is een hernieuwbare brandstof die voorradig zal blijven. Heeft u het geluk dat u een open bebouwing hebt met flink wat tuinruimte, dan kan u via een 8-jarig boombeplantingssysteem aan eigen houtwinning doen.

ONZE VISIE

Als de speksteenkachel, Finovens en Finse tegelkachel specialist, geloven wij sterk in een persoonlijke aanpak waarbij de klant zich thuis voelt. Deze aanpak start met een degelijke uitleg. Dit kan in de showroom/kijkwoning of op afspraak bij u thuis. We staan garant voor het afleveren van een kwalitatief product.

OPENINGSUREN

ma 13u30 tot 18u
dins & woeop afspraak
don 13u30 tot 20u00
vrijop afspraak
za *10u tot 17u30
zondagvm op afspraak

Contacteer ons

REACTIES

Miguel Rooms Lombardsijde

Uitstekende samenwerking, we zij uiterst tevreden.

Meer reacties

CONTACT