Onderhoud van Speksteenkachel

Onderhoud van een speksteenkachel is zeer beperkt de 2 poetsgaten moeten 2 maal per jaar met stofzuiger reinigen Regelmatig onderhoud van het rookkanaal is noodzakelijk (schouwveger)

vet op speksteen

Om vet te verwijderen van speksteenkachels gebruik je een niet bijtend product de regels is indien u het voor arduin kan gebruiken mag het ook voor speksteen... Mochten de vlekken of verkleuringen niet weg gaan met ontvetter , gebruik dan glasschuurpapier korrel 600 en in cirkelvormige beweging weg polieren....

roestkleuring in voegen

Indien u roestkleurige vocht heeft die uit de voegen komt is dit door vooral bij opstart te traag veel vuur te maken (gebruik aanmaak hout en goed droog hout, hevig stoken korte tijd in opstart kachel ... na bv zomer) om deze verkleuring te verwijderen glaspapier korrel 600 of jex staalwol(verkrijgbaar in supermarkt) en weg schuren

Aanslag op ruit

Aanslag op de ruit kan u terwijl het raam warm is verwijderen met Jex staalwol(verkrijgbaar in supermarkt) , zacht er overgaan en u zal zien raam direct proper (let wel ; niet op koud raam gebruiken) Bij reeds afgekoeld glas glasreiniger gebruiken...

Rook bij opstarten speksteenkachel/finoven

Bij bepaalde weersomstandigheden kan u merken dat u schouw niet trekt . (aansteker naast op kier gezette deur houden voor aanmaken kachel) , dan moet u of een zip blokje in een poetsgat aansteken (poetsgat terug dicht) 5min wachten en dan kachel aansteken of haardroger in het poetsgat een aantal minuten laten voorverwarmen en dan kachel aanmaken. Dit alles om rook inslag te vermijden.

2 jaarlijks onderhoud

Om de +-2jaar kan uw speksteenkachel-Finoven-Tegelkachel een onderhoud van ons gebruiken dit zorgt er voor dat alle kanalen met borstel gereinigd worden (vooral aan te raden als u natter hout gebruikt of soms de stookvoorschriften niet naleeft.) Maakt tijdig uw afspraak (zomer is ideaal) want u kachel mag niet warm staan.

ONZE VISIE

Als de speksteenkachel, Finovens en Finse tegelkachel specialist, geloven wij sterk in een persoonlijke aanpak waarbij de klant zich thuis voelt. Deze aanpak start met een degelijke uitleg. Dit kan in de showroom/kijkwoning of op afspraak bij u thuis. We staan garant voor het afleveren van een kwalitatief product.

OPENINGSUREN

ma 13u30 tot 18u
dins & woeop afspraak
don 13u30 tot 20u00
vrijop afspraak
za *10u tot 17u30
zondagvm op afspraak

Contacteer ons

REACTIES

Crombez Marc Staden

Ik wil tevens van de gelegenheid gebruik maken om onze tevredenheid te melden van de vele gezellige en aangename warmte die we de voorbije winter mochten ervaren, we zouden onze speksteenkachel niet meer kunnen missen!

Meer reacties

CONTACT