promo van speksteenkachel

Tarte tatin van witloof

Voor 4 personen: Kant-en-klaar bladerdeeg 5 stronkjes witloof, overlangs in twee gesneden 3 el fijne suiker ( of 2 el stevia) 4 el verse boter zeezout 3 el balsamicoazijn Bereidingswijze: Stook uw speksteenkachel tot de oven ongeveer 200 graden heeft, zet uw schouwklep en luchttoevoer dicht. Verhit de helft van de boter in de pan en laat het witloof op een laag vuur bakken +-15mimDoe de bladerdeeg in een oven vorm , verdeel 2 el boter op de bodem bestrooi met suiker en bedruppel met balsamocoazijn. schik de gewassen en overlangs gesneden witloof in de bakvorm leg hierover het kruimeldeeg. Druk het deeg op het witloof en snij overtollig deeg weg. Zet de schotel in de oven en bak ze 15 minuten tot het deeg goudbruin en krokant is. Meng voor een vinaigrette de notenolie, balsamicoazijn, honing en appel met een staafmixer. Zeef en breng op smaak met peper en zout. Draai de taartjes om op de borden . Serveer ze met een frisse groene salade.

promo van speksteenkachel

STOOFSCHOTEL MET LAM

VOOR VIER PERSONEN: 800 gram lamsvlees 3 eetlepels boter of margarine 2 theelepels tomatenpuree 2 theelepels tarwebloem 2 uien 200 gram champignons 1 teen knoflook 1 theelepel tijm 1 theelepel rozemarijn 1 theelepel zout ½ theelepel zwarte peper 1 theelepel paprikapoeder 1 ½ dl rode wijn 1 ½ dl bouillon ½ dl room (of crème fraîche) Snijd het vlees in dobbelstenen van circa 3 x 3 cm en braad deze rondom bruin in de boter. Voeg wanneer het vlees bijna bruin is de tomatenpuree toe en strooi de tarwebloem eroverheen. Snijd de uien in kleine blokjes. Halveer de champignons. Vermeng met het vlees Knijp het teentje knoflook fijn in de knijper. Voeg de knoflook en de specerijen toe. Voeg tot slot de rode wijn, de bouillon en de room toe. Laat minimaal twee uur in de oven sudderen bij een temperatuur van 160 ºC, tot het vlees gaar is.

promo van speksteenkachel

LASAGNE van courgette,zalm,..

Lasagne van courgette, zalm, ricotta en spinazie 2 porties 40 minuten Ingrediënten 1 grote courgette 100g gerookte zalm, goede kwaliteit 1/2 ajuin, fijngehakt 1 teen knoflook, geperst 100g ricotta 30g gemalen gratinkaas 200g jonge spinazie 1 el pesto genovese dille peper en zout nootmuskaat scheut olijfolie Bereiding Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette in de lengte in plakken van 0,5 cm en bestrooi met zout om het meeste vocht te verwijderen. Plaats opzij tot verder gebruik. Verwarm een pan met olijfolie. Stoof de ajuin en knoflook tot de ajuin glazig is. Voeg de spinazie toe en roerbak deze tot alle spinazie is geslonken. Verwijder eventueel het overtollige vocht van de spinazie. Voeg de ricotta, de helft van de gemalen kaas en pesto toe. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Houd opzij in de pan tot verder gebruik. Neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Beleg de bodem met de courgetteplakjes (verwijder eerst het zout en het vocht van de courgettes met wat

promo van speksteenkachel

ovenschotel met rijst ,tomatenpesto ... in speksteenkachel

Bereiding Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Voeg een snuifje zout en takjes citroentijm toe aan het water. Giet af, verwijder citroentijm en verdeel over vier aparte ovenschotels (of één grote ovenschotel). Snij de savooi (of andijvie, spinazie, warmoes, ...) fijn. Plet de tenen look en snij fijn. Fruit de look in olijfolie. Voeg de savooi toe en stoof mee tot die zacht is. Kruid met peper en zout. Verdeel de savooi over de rijst. Leg wat takjes dragon over de savooi. Leg er nu de vis op. Mix alle ingrediënten voor de pesto. Voeg ook de olie van de kerstomaatjes toe. Bestrijk de vis en savooi met de pesto. Werk af met gemalen kaas. Zet nog 20 à 25 minuten op 190°C in de oven tot de vis mooi gaar is en de kaas een kleurtje krijgt. Haal uit de speksteen-kachel-oven, versier met fijngesneden dragon. Smakelijk. Ingrediënten 4 filets koolvis verse dragon gemalen Parmezaanse kaas voor de afwerking voor de pesto 2 el pijnboompitten (geroosterd) 4 el zongedroogde kerstomaatjes op oli

promo van speksteenkachel

Rosbief met HÄSSELBACKA-aardappels (voor acht personen) in speksteenkachel oven

Rosbief met HÄSSELBACKA-aardappels (voor acht personen) in speksteenkachel-Finoven 2 kilo biefstuk boter of margarine zoutzwarte peper een halve kilo aardappelen (voor 4 personen) ½ dl gesmolten boter of olie 1 theelepel zout½ dl broodkruim Bereiding Braad het vlees aan in een braadpan en bestrijk het oppervlak met zout en peper. Steek een vleesthermometer in het dikste deel van het vlees. Laat het vlees gaar worden in een matig warme oven van 120-150 ºC, totdat de thermometer 60 à 65 ºC aangeeft. Bij deze temperatuur is het rundvlees aan de binnenzijde nog rood. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het minstens een kwartier rusten voordat u het gaat snijden. Op die manier zullen de vleessappen niet weglopen en blijft het vlees mals. Ook is het gemakkelijker het vlees te snijden wanneer het iets afgekoeld is. Schil de aardappels en maak in elke aardappel enkele diepe, brede inkepingen. Snijd de aardappels niet in stukken. Leg de aardappels in een ovenschotel en bestrijk ze met gesmolten

promo van speksteenkachel

Koolrolletjes (voor 4 personen) in speksteenkachel-finoven

Koolrolletjes (voor 4 personen) in speksteen-finvoven 1 savooiekool Vulling: 300 gram gehakt 1 ui 2 theelepels zout ½ theelepel zwarte peper 2 dl rijst 5 dl bouillon 3 dl fond 3 eetlepels stroop Bereiding: Verwijder de buitenste 15-20 bladeren van de kool en stoom deze gedurende 1-2 minuten zodat ze zachter worden. Snijd wat van de dikte van de middelste nerf af om de koolbladeren gemakkelijker te kunnen oprollen. Kook de rest van de kool in water met zout tot de groente zacht is. Stamp de kool fijn. Kook de rijst in de bouillon gaar. Braad het gehakt en de ui in de bakoven of in een braadpan. Voeg specerijen toe. Meng de gekookte rijst, het gehakt en de kool voor de vulling. Leg 1-2 eetlepels vulling op de onderzijde van een koolblad. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het koolblad op. Leg de rolletjes in een beboterde ovenschaal met de vouwnaad omlaag, zodat ze niet open kunnen gaan. Schenk wat stroop over de rolletjes. Schenk tot slot de fond onder in de ovenschaal. Bak de rolletje

promo van speksteenkachel

Kruidige gehaktballetjes (voor 6 personen)

Kruidige gehaktballetjes (voor 6 personen) in speksteenkachel-finoven. 1 kilo gehakt ¾ dl broodkruim of paneermeel 1 dl water 1 dl room of crème fraîche een halve ui 2 theelepels tomatenpuree ¼ theelepel cayennepeper 1 theelepel pittige gehaktkruiden ½ theelepel Spaanse pepervlokken 1 theelepel zout ½ theelepel zwarte peper 2 eetlepels chilisaus 1 ei Bereiding Meng water, room, geraspte ui, tomatenpuree en specerijen door het broodkruim. Laat het mengsel 10-15 minuten wellen Voeg het gehakt en het ei toe en meng alles goed dooreen. Maak uw handen nat, vorm gehaktballetjes en leg deze op een vel bakpapier. Bak de balletjes circa 20 minuten bij een temperatuur van 225 ºC. U kunt van dit mengsel ook een gehaktbrood maken. Voor gehaktbrood is de baktemperatuur 200 ºC en bedraagt de oventijd circa 30-45 minuten. Ontdek de mogelijkheden van uw bakoven. Experimenteer met gerechten die meestal in een pan op het gas of niet traditioneel in een bakoven bereid worden. De bakoven biedt talloze mog

promo van speksteenkachel

Bloemkool- /aspergegratin (voor 4 personen) in speksteenkachel of finoven

Bloemkool- /aspergegratin (voor 4 personen) in speksteenkachel of finoven of fornuis in speksteen 2 liter bloemkoolroosjes en in stukken gesneden asperges water 1 theelepel zout Voor de saus: 60 gram boter of margarine 60 gram tarwebloem 3 dl bouillon5 dl melk 1 ½ theelepel zout ½ theelepel zwarte peper 100 gram geraspte kaas Bereiding Kook de bloemkoolroosjes en de aspergestukken in gezouten water beetgaar. Laat de boter smelten in een pan met een dikke bodem en voeg de bloem toe. Bak het mengsel onder goed roeren, maar laat het niet bruin kleuren. Voeg geleidelijk en onder goed roeren de melk toe. Laat de saus circa 10 minuten koken. Voeg zout en peper toe. Voeg in kleine porties de geraspte kaas toe. De saus mag dik worden. Leg de bloemkoolroosjes en de aspergestukken in een ovenschaal. Schenk de saus eroverheen Gratineer 15 minuten in de bakoven bij een temperatuur van 225 ºC.

promo van speksteenkachel

Crème de légumes (gepureerde groentesoep) met peterselie-olie (voor 4 personen)in speksteenkachel-finoven

Crème de légumes (gepureerde groentesoep) met peterselie-olie (voor 4 personen)in speksteenkachel-finoven 1 liter groenten, in dobbelsteentjes (zoete aardappels, aardappels, wortels) 1 ui 2 liter groentebouillon ½ theelepel zout ¼ theelepel witte peper 100 gram geraspte kaas Peterselie-olie: 5 dl fijn gemalen peterselie 1 dl olie ½ theelepel zout ¼ theelepelzwarte peper Bereiding Kook de geschilde en in dobbelsteentjes gesneden groenten en de ui in de groentebouillon of laat in de oven sudderen tot ze gaar zijn. Maak met een staafmixer een gladde puree van de groenten. Voeg de geraspte kaas toe. Verwarm de soep weer en voeg zout en witte peper toe. Meng de fijngemalen peterselie met olie, zout en peper. Roer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde puree. Leg circa 1 eetlepel peterselie-olie boven op iedere kom soep.

promo van speksteenkachel

Worteltaart (voor 1 bakblik) in speksteenkachel of finoven

Worteltaart (voor 1 bakblik) in speksteenkachel of finoven 3 eieren 2 ½ dl suiker 4 dl tarwebloem ½ theelepel zout 1 eetlepel bakpoeder 1 eetlepel kaneel200 gram boter of margarine 4 dl geraspte wortel 1 dl fijngemalen ananas Voor de topping: 100 gram roomkaas 250 gram volle kwark 2 dl poedersuiker 2 theelepels vanillesuiker 3 eetlepels fijngehakte noten Bereiding Klop de eieren schuimig met de suiker. Meng de droge bestanddelen en roer deze samen met de gesmolten boter door het schuim heen. Voeg tot slot de fijngeraspte wortel en de gemalen ananas toe. Spreid dit beslag uit op een bakblik met opstaande randen Bak circa 15-20 minuten in de bakoven bij een temperatuur van 200 ºC. Voor de topping: klop de roomkaas romig. Voeg kwark, poedersuiker en vanillesuiker toe. Bestrijk de taart meteen met de topping en garneer met fijngehakte noten.

promo van speksteenkachel

Visfilets met popcorn gepaneerd In speksteenkachel oven

Wat heb je nodig (4pers)? 4 visfilets 2tl mosterd 1ei 4el zure room 120 gr Cornflakes Verse peterselie Bloem 1 Limoen of citroen Hoe ga je te werk? Verkruimel de cornflakes. Je kan hiervoor een plastic zakje gebruiken. Plaats de cornflakes erin en druk hard aan. Zorg ervoor dat de cornflakes geen poeder wordt. Meng het ei, mosterd en zure room in een diep bord tot een homogeen geheel. Kruid met de peterselie en naar smaak met peper en zout. Haal de vis door de bloem en schud het overtollige bloem ervan. Haal de vis nu door het eimengsel en nadien door de cornflakes. Zorg dat de vis volledig bedekt is met cornflakes. Plaats in een ovenschaal in de speksteenkachel gedurende +/- 15 minuten tot de vis krokant en gaar gebakken is, werk af met citroen of limoensap. Serveer met vb. ovenfrietjes en geroosterde tomaatjes. Smakelijk! Recept uit Foodbag met cornflakes paneren

ONZE VISIE

Als de speksteenkachel, Finovens en Finse tegelkachel specialist, geloven wij sterk in een persoonlijke aanpak waarbij de klant zich thuis voelt. Deze aanpak start met een degelijke uitleg. Dit kan in de showroom/kijkwoning of op afspraak bij u thuis. We staan garant voor het afleveren van een kwalitatief product.

OPENINGSUREN