stralingswarmte

Warmte en sfeer met speksteenkachels Gezonde, veilige en duurzame stralingswarmte van speksteenkachels De heerlijke stralingswarmte die een speksteenkachel van NunnaUuni afgeeft, wordt door vele van onze klanten als onmisbaar omschreven. Het is een bron van weldadige warmte die helemaal anders aanvoelt dan de traditionele convectiewarmte van de meeste verwarmingssystemen. Doordat de lucht niet wordt opgewarmd, zal de warmte noch stijgen noch circuleren en wordt ook een natuurlijk binnenhuisklimaat gecreerd. De zachte stralingswarmte die de haard afgeeft, voelt veel gezonder aan en is bovendien heel veilig voor kleine handjes. Een speksteenkachel geeft heerlijke infrarode stralingswarmte af. Helemaal niet te vergelijken met de bekende convectiewarmte van de meeste verwarmingssystemen die luchtcirculatie op gang brengt. Vergelijk de warmte van een speksteenkachel-finoven met de relaxerende en gezonde warmte van de zonnestralen. Infrarode stralingswarmte is heilzaam voor het lichaam.

Bespaar met speksteenkachels

Bespaar tijd en energie met een echte speksteenkachels Door de stijgende olieprijzen schakelen steeds meer mensen over op houtverwarming in het algemeen en speksteenkachels in het bijzonder. Dankzij het hoge verbrandingsrendement van de finse speksteenkachels zal u in vergelijking met klassieke houtkachels tot 60 % minder hout verbruiken. Dankzij een comfortabele manier van hout stoken, houdt u tevens meer vrije tijd over voor u en uw gezin. Speksteenkachels bieden een ideaal alternatief voor hoge brandstofprijzen De hoge en onvoorspelbare prijs van fossiele brandstoffen en elektriciteit overtuigt steeds meer mensen om over te schakelen op alternatieve energiebronnen zoals biomassa. Hout is een CO2-neutrale hernieuwbare biobrandstof. Het extreem hoge verbrandingsrendement van een speksteenkachel zorgt ervoor dat je tot 60% minder hout verbruikt dan in een andere houtkachel.

ecologisch verwarmen met speksteenkachels en/of Finovens

Milieuvriendelijk verwarmen met een speksteenkachel Speksteenkachels en Finovens leveren een positieve bijdrage aan het leefmilieu. Ze verbranden het hout op een zeer zuivere manier, zodat het broeikaseffect vermindert. Aangezien hout een hernieuwbare brandstof is, zal uw ecologische voetafdruk ook stukken kleiner worden. Een zuivere verbranding Het gepantenteerde Gouden Vuur rooster in de vuurhaard van een authentieke NunnaUuni speksteenkachel zorgt voor een bijna volledige verbranding van het hout. Dit heeft tot gevolg dat de speksteenkachel zo goed als geen zwavel- en koolmonoxide produceert. Het bewijs hiervan kan u zelf gemakkelijk controleren: als de speksteenkachel is opgestart ziet u na 15 minuten nog nauwelijks rook uit de schoorsteen ontsnappen. Dat is een goed teken omdat de rook een aanwijzing kan zijn van onverbrand hout. De afwezigheid van rook is een duidelijk bewijs van een complete en zuivere verbranding. Speksteenkachels leveren geen bijdrage tot het broeikaseffect.

Finovens

Finovens zijn net als massieve speksteenkachels warmteopslag kachels dwz. +- 2u token geeft 24u warmte. Het volume van de kachel passen we aan aan de te verwarmen opp. en de isolatie. Het voordeel van tegelkachels of finovens van Linnatuli is de verschillende mogelijkheden in afwerking, waardoor ze in elk interieur geplaatst kunnen worden. Door en gladde afwerking worden de kachels heel strak perfect voor een Modern interieur , voor cottage stijl zal dit meer met tegel,leem of stuc afwerking zijn. Bovendien heeft u keuze tussen de vele kleuren. Wij helpen u graag verder in uw keuze...

duurzaamheid speksteenkachels

Wist u dat een speksteenkachel ongeveer 100j meegaat .... het enige dat u dient te vervangen is de rooster. Vergelijk dat maar tegenover andere hout-pellet-gas kachels. Als je je authentieke NunnaUuni gebruikt zoals de voorschriften bepalen, gaat die meer dan een leven lang mee. Tot meer dan 100 jaar. Hoe snel u de aankoop van de speksteenkachel terugverdient, hangt af van de functie (hoofd- of bijverwarming), de warmtekracht van de kachel (in kWh) en de frequentie van het gebruik. Jouw NunnaUuni-verdeler geeft je op basis van jouw gegevens een meer nauwkeurige benadering van de terugverdientijd.

onderhoud speksteenkachel

Je NunnaUuni-Tulikivi speksteenkachel presteert op topniveau als je hem regelmatig onderhoud volgens de instructies in de handleiding. Het proper maken van de stookruimte, het schoonmaken van het rooster en het leeg maken van de aslade zijn noodzakelijk voor een optimale werking en lange levensduur. - Maak de aslade regelmatig leeg – gemiddeld één keer per week. Wacht niet tot die vol is. Zorg ervoor dat er geen gloeiende sintels in de as zitten. - Maak het rooster geregeld schoon, liefst voor elke stookbeurt. Een kleine moeite met het gereedschap dat werd meegeleverd bij de kachel. - Vervang om de zeven jaar het rooster. Dat kan u zelf doen of door een van onze deskundigen. (vroeger als deze slijtage begint te vertonen) - Hou de buitenzijde proper. Met een vochtige schoonmaakdoek en een gewoon schoonmaakmiddel is het onderhoud van natuursteen in een wip gedaan. Roet- en vetvlekken begeven het onder een schoonmaakspray(geschikt voor arduin). Ga hardnekkige vlekken van de ergste soort te lijf met wat

speksteenkachel = 1 grote batterij

Eén grote batterij NunnaUuni ontwikkelde een nieuwe warmteopslagmethode voor de spekstenen mantel die zorgt voor een maximale warmteaccumulatie in een verminderd volume. De talklagen in de spekstenen aan de binnenzijde geleiden de warmte zeer snel naar de speksteenmantel. De talklagen in de mantel staan haaks op de geleiding zodat de mantel de opgeslagen warmte langzaam en gelijkmatig afgeeft aan de ruimte. De beste warmtebatterij.

speksteenkachel rendement tot 95%

Speksteenkachels halen een toprendement van 80 tot 95% omdat ze zowat al het hout in energie omzetten en de warmte opslaan in de spekstenen wanden, die deze nog lang verspreiden. Vergelijk dat maar eens met het rendement van een open haard (10%) of een traditionele houtkachel (40 tot 60%). Bovendien voelt de stralingswarmte van een speksteenkachel warmer aan en is langer voelbaar in de leefruimte dan convectiewarmte van radiatoren, waardoor de kachels even goed scoren als de beste hoogrendement cv-ketels.

milieuvriendelijke speksteenkachel

Zowel de brandstof als het materiaal waaruit een NunnaUuni is gebouwd zijn 100% natuurlijk en worden op een milieuvriendelijke manier ontgint en gebruikt. Uit een minimale hoeveelheid hout haal je met speksteen een maximale hoeveelheid warmte. Hout is een hernieuwbare en CO2-neutrale brandstof en draagt dus niet bij tot het broeikaseffect. Met een NunnaUuni verklein je je ecologische voetafdruk. Essentieel om ecologisch verantwoord hout te verbranden is een adequate naverbranding van de gassen. NunnaUuni herleidt dank zij het Gouden Vuur de uitstoot van fijn stof tot een achtste van traditionele houtverbranding. NunnaUuni gebruikt speksteen van de hoogste kwaliteit die met een minimum aan energie te winnen is. Mammutti speksteen bestaat voor de helft uit het zachte talk en is makkelijk en energiezuinig te bewerken. Ook het montage- en isolatiemateriaal zijn natuurlijk en recycleerbaar.

Koken in speksteenkackel- Finoven

Een speksteenkachel zonder aparte oven? Ook dan kan je lekker bakken en grillen in de vuurhaard van je speksteenkachel. Gebruik daarvoor de bak- en grillset. Te koop bij ons, we geven graag tips geeft voor het beste resultaat. Slow cooking is hot. Een speksteen-bakoven leent zich perfect voor culinaire hoogstandjes en gerechten die lange tijd moeten sudderen. Zet je bereiding ’s morgens in de oven en als je thuiskomt van je werk of dagelijkse bezigheden, staat een smakelijke, dampende stoofschotel voor je klaar. Solo bakovens vind je enkel bij NunnaUuni en halen een temperatuur van 200 tot 250°. Ze lenen zich voor normaal gebak en gerechten die op hogere temperaturen moeten worden gebakken. In de Duo bakoven Nunnauuni en tulikivi stook je het hout rechtstreeks in de bakoven. Zo krijg je hogere temperaturen en nieuwe mogelijkheden. Een taart? Yummie! Een pizza? Pronto! Brood?...

extreem veilige kachel

Je kan je niet verbranden aan de speksteenmantel. Kinderhandjes trekken zich instinctief snel en veilig terug van de warmere oppervlakte. Venster en deurkader worden wel heet: gebruik steeds vuurvaste handschoenen. Door de volledige verbranding dank zij het gepatenteerde Gouden Vuur rooster, wordt er in de rookkanalen in de speksteenkachel nauwelijks roet of teer afgezet. Zo verkleint het risico op schouwbrand of CO-vergiftiging tot bijna nul.

rendement Nunnauuni speksteenkachel

Speksteenkachels stoken het vuur zeer heet in de vuurhaard. Ze werken volgens een tegenstroomprincipe en halen een hoog rendement. Hoe hoog dat rendement is, hangt af van de kwaliteit van de speksteen. NunnaUuni heeft de exclusieve exploitatierechten op de zuiverste Mammutti speksteen op de markt en levert daardoor de beste kachels. NunnaUuni ontgint zijn speksteen uit een zeer zuivere ader in Nunnanlahti in het oosten van Finland. Door de hoge zuiverheid van Mammutti (49% talk, 49% magnesiet en 2% andere mineralen) vormt het magnesiet zich boven de 520°C om tot periklaas – dat weerstaat tot temperaturen van 1600°C. Die omvorming tot periklaas zorgt ervoor dat echte massieve speksteenkachels geen nood hebben aan vuurvaste stenen om zich te beschermen tegen de hitte en bovendien de hitte van het vuur rechtstreeks absorberen. Gouden Vuur is een verbrandingsmethode die ontwikkeld en gepatenteerd werd door NunnaUuni.

2u stoken meer dan 24u uur warmte

Speksteenkachels geven tot 38u na het stoken warmte af na 24u is te wel aangeraden bij te stoken zodat de temperatuur in de ruimte niet te veel schommelt. De uitzonderlijke kwaliteiten van een massieve speksteenkachel zijn veel te weinig bekend bij het brede publiek, Volledig ten onrechte, want een NunnaUuni is zowel ecologisch als economisch een heel verstandige keuze. Het is een traditioneel product dat perfect aansluit bij de energie die we vandaag en morgen nodig hebben: 100% natuurlijk, milieuvriendelijk, CO2-neutraal, kostenbesparend, betrouwbaar, duurzaam, gezond, hoog rendement, comfortabel, veilig, onderhoudsvriendelijk… Twee uur flink doorstoken met hout (berk, spar, pallethout, wilg,populier,...) of pellets en je geniet tot bijna 2 dagen na van een heerlijke en gezonde stralingswarmte.” speksteenkachels hebben het prachtige design en de karaktervolle uitstraling van een natuurproduct, maar met unieke technische kwaliteiten.

Passieve woningen perfect met speksteenkachels

De nieuwe collecties van NunnaUuni spelen in op de stijgende vraag naar hernieuwbare energie (zoals hout) en zijn bijzonder goed afgestemd op energiezuinige woningen. Speksteenkachels zijn voor dit type woning ideaal omdat het voordeel dat ze een hogere inertie hebben dan andere kachels. Met andere woorden: ze verspreiden over een zeer lange periode een lagere warmte. Onze eigen woning is een 0 energie woning en altijd te bezoeken op afspraak. Wij bieden zelfs toestellen op maat gemaakt aan zodat we aan de noden van uw woning kunnen aanpassen en in een ontwerp dat bij uw woning past en dit zowel voor speksteenkachels en/of finovens-tegelkachels.

Hart van een speksteemkachel

Nunnauuni heeft meer dan 100 jaar ervaring met kachels Onze eigen Mammutti-speksteenertslaag* en op onze ervaring gebaseerde vaardigheden in het bouwen van speksteenkachels waarborgen dat de kachel bouwtradities van Nunnanlahti blijven bestaan tot ver in de toekomst. Deze unieke speksteenertslaag*, die het perfecte materiaal voor hoogwaardige verbrandingskamers verstrekt, werd ontdekt door de vader en grootvader van NunnaUuni oprichter Juhani Lehikoinen - allebei zelf kachelmeesters. Wat zij op doordachte wijze realiseerden was dat het soort speksteen in deze specifieke ertslaag afweek van de speksteen die in de talloze overige ertslagen werd gevonden en die bekend was geworden voor het verstrekken van een gemakkelijk verwerkbaar bouwmateriaal. Dit uiterst hittebestendige speksteentype bleek uitstekend geschikt te zijn als materiaal voor kachels. De sterk geörienteerde en uiterst hittebestendige Mammutti-speksteen is een uitzonderlijke natuursteen. Geologisch onderzoek toont dit aan.

ONZE VISIE

Als de speksteenkachel, Finovens en Finse tegelkachel specialist, geloven wij sterk in een persoonlijke aanpak waarbij de klant zich thuis voelt. Deze aanpak start met een degelijke uitleg. Dit kan in de showroom/kijkwoning of op afspraak bij u thuis. We staan garant voor het afleveren van een kwalitatief product.

OPENINGSUREN